Kostenindicatie & Aanmelden

Meer informatie ?

Watermolen 24
1135 LL - Edam

Dagindeling

Ik heb drie vaste werkdagen: maandag, dinsdag en de vrijdag. Zonodig ook noodopvang voor korte of langere tijd.
En de schoolvakanties. De gastkinderen zijn welkom van 07.00 uur tot 18.00 uur.

Per dag is de samenstelling van de groepjes gastkinderen wisselend. Ze komen ook niet op dezelfde tijd binnen.
Een dag ligt open voor ons. Wat voor weer is het? Hoeveel kindjes komen er? Gelijke leeftijd of ook kleintjes die moeten slapen. 

Al wat ouder dan vaker wat lezen, knutselen en liedjes zingen. In de namiddag is iedereen samen. Een leuk en gezellig stel. In al deze activiteiten is er wel rust en regelmaat.

Een dag bij gastouderbureau Lotje ziet er ongeveer zo uit:
Tussen 7.00 – 9.00 uur worden de kinderen meestal gebracht. Kort overleg en afscheid nemen. Tussen tijds lezen we samen een boek of wordt er zelf gespeeld. Rond 10.00 uur samen aan tafel voor wat fruit en drinken. Verhaaltje erbij.
Een plaatjesboek om samen over te praten en te vertellen. 10.30: Verschonen, toilet en dan fijn naar buiten. Wandelen of spelen. Rond 12.00 uur de lunch. Samen aan tafel. Nog even spelen. 13.00 uur gaan de kleintjes naar bed. Rust. 

Even wat opruimen, zelf spelen, soms even een korte tijd TV kijken. Nu is het tijd voor een spelletje of een knutsel werkje. Rond 15.00 uur is iedereen weer wakker. Naar buiten, spelen. Rond 15.45 aan tafel voor een tussendoortje en wat drinken. Samen of zelf spelen. De eerste kinderen worden rond 17.00 uur gehaald.

Ik gebruik een heen en weer schriftje om de ouders op de hoogte te houden. Hierin schrijf ik de gebeurtenissen van de dag. Leuk, ook voor later.